Indskrivning
Vi modtager normalt begavede børn i alderen ca. 5 til 15 år.
Vi modtager ikke børn med tunge, psykiatriske problemstillinger eller unge i aktivt stof- eller alkoholmisbrug.
Familierådgivningen beslutter på baggrund af en børnefaglig undersøgelse og i samarbejde med PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning), om dit barn skal indskrives på Heldagsskolen i Slimminge. Ud fra den børnefaglige undersøgelse udarbejder Familierådgivningen sammen med jer og jeres barn en handleplan, der blandt andet beskriver formålet med indsatsen, og hvilken indsats der er nødvendig for at opnå formålet.
Visitation
Visitationen sker i direkte samarbejde imellem Familiecenter Køge, Skolevisitationsudvalget og Heldagsskolen i Slimminge.
Følgende oplysninger er en forudsætning for visitation:
-
§50 - undersøgelse og handleplan
-
Pædagogisk – psykologisk vurdering (PPV) ved PPR
-
Aktuel udtalelse vedr. barnet/den unge og familien
-
Aktuel skolefaglig udtalelse og status
-
Aktuel udtalelse fra evt. fritidstilbud
Normering: 42 elever
Sydhuset;
Modtager 12 børn, primært i indskolingsalderen, med skolemæssige, sociale og/eller følelsesmæssige vanskeligheder, hvor indikationen er, at de ikke uden særlig tidlig indsats kan trives i folkeskolens almindelige indskolingssystem. Børnene skal have udviklingspotentialer, der indikerer, at de efter endt forløb kan genplaceres i den primærkommunale folkeskole, herunder i særklasser, eller i anden form for skoleplacering, der skønnes hensigtsmæssig.
Nordhuset;
Modtager 16-18 børn, primært i alderen 9 og 13 år. Det enkelte barn/den unge fremtræder overvejende med indlæringsmæssige, sociale og/eller følelsesmæssige vanskeligheder. Børnene modtager et undervisnings- og fritidstilbud, der tager udgangspunkt i at styrke deres ressourcer og kompetencer både fagligt og socialt, så børnene oplever at kunne mestre omverdenen og kommer i udvikling.
Midthuset;
Modtager 12-14 unge, der indenfor få år forventes at forlade Slimminge, og derfor skal tilegne sig kompetencer der muliggør et videre uddannelsesforløb, såvel bogligt som erhvervsfagligt. Undervisning og fritidsaktiviteter tilrettelægges med udgangspunkt i at styrke den enkelte unges bestræbelser på at gennemføre folkeskolens afgangsprøver, og i tæt samarbejde med UUV arrangere brobygnings- og / eller praktikforløb, der ruster den unge til en ungdomsuddannelse.